OMGEVING.
Op een enkele kilometer vanaf Zoutelande liggen de lieflijke plaatsjes Valkenisse, Dishoek, Meliskerke, Biggekerke en Koudekerke.  Dwars tegen alle trends en modes in wisten ze hun eigen sfeer te behouden.

Veere - met zijn fraaie vestingwerken en vele monumenten. Dit middeleeuwse stadje ademt in elk gebouw en straat zijn roemrijk verleden uit. Veere heeft een jachthaven en is schilderachtig gelegen aan het Veerse Meer, waar mogelijkheden zijn voor surfen, zeilen, kanoŽn, waterskiŽn,
sportduiken en vissen. Het Veerse Meer is een prachtig natuurgebied met recreatieterreinen langs de oevers en op de eilandjes (b.v.de Haringvreter).
Domburg - de oudste der badplaatsen, eertijds een gerenommeerd kuuroord waar de elite vertoefde en kunstenaars zich vestigden, thans mondain. Het centrum telt vele terrasjes en winkeltjes. Domburg grenst aan de Manteling, een natuur- en wandelgebied.

 

Arsenaal Vlissingen

Vuurtoren Westkapelle

Stadhuis en haven Veere

 

Oostkapelle - Bezoek een expositie of het zeeaquarium van het Zeeuws Biologisch Museum, gelegen in het natuurgebied Westhove, heeft het hele jaar door wisselexposities. Bekijk eens een tentoonstelling en maak van dichtbij eens kennis met de dieren van de Zeeuwse wateren.
Westkapelle - met zijn bekende Westkapelse Zeedijk. De zee vormde hier regelmatig een bedreiging, omdat het dorp op de kop van Walcheren ligt, met de punt in de zee. Nog steeds is de eeuwenoude, markante vuurtoren, wereldberoemd geworden door de schilderijen van Mondriaan, een baken voor de scheepvaart.
De
Stichting Polderhuis heeft zich tot doel gesteld: Het cultureel erfgoed beheren, vergroten en het Zeeuws cultureel erfgoed exposeren en verder uitdragen. Dit wil de stichting bereiken door de ontwikkeling en uitvoering van zowel museale als culturele activiteiten, met in de zomer het accent op de toeristen.
Vlissingen - met zijn brede en lange boulevard een attractie op zich. Hier kan men genieten van een bijzonder uitzicht over de Westerschelde en van de
beloodsing van de schepen .
Deze stad van Michiel de Ruiter ademt een zekere maritieme sfeer uit.
Stedelijk Museum vertelt u alles over het maritieme verleden van Vlissingen.
Het
Arsenaal met zijn 65 meter hoge uitzichttoren, biedt diverse spectaculaire attracties.

 

stadhuis middelburg

Standbeeld Michiel de Ruijter

Oude haven Middelburg

 

In Reptielenzoo Iguana treft u een tentoonstelling aan van reptielen, amfibieŽn en insekten uit de hele wereld.
Middelburg - als hoofdstad van Zeeland. Deze monumentenstad telt ruim 1000 grote en kleine monumenten. Een stadswandeling o.l.v. een gids voert u langs deze levende herinneringen uit het verleden, met als hoogtepunt de eeuwenoude Norbertijner Abdij.
Miniatuur Walcheren toont u het hele "eiland" in een notendop. Eveneens is er mogelijkheid Middelburg te bekijken tijdens een rondvaart door de grachten.
Op de
kartingbaan kunt u zich uitleven op 4 kleine wieltjes.
WaterLand Neeltje Jans - De educatieve attractie over Deltawerken, kust en zee.
Op het kunstmatige
eiland Neeltje Jans, in de monding van de Oosterschelde, ontdekt u de groeiende aandacht voor milieu en behoud van mossel- en oestercultuur.
In Delta Expo is de expositie "Ramp 1953" en u loopt in het binnenste van de Stormvloedkering.
Kwadendamme - Midden in de Zeeuwse polder wandeld u door de tropische vlindertuin
Berkenhof. Waterpartijen, een cactustuin, bananenbomen, passieflora's en andere tropische planten zijn hier te bezichtigen. U waant zich in de tropen.
Goes-Borsele - De museum
stoomtrein Goes-Borsele, opgericht in 1971, laat u het Nederlands spoorwegbedrijf zien zoals dat in de jaren '30 was.
Het levende museum wordt geheel geleid door vrijwilligers.
Westerscheldetunnel - Vanaf 15 maart 2003 is de
Westerscheldetunnel
, de langste verkeerstunnel van Nederland, geopend. Geen wachttijden meer aan het veer, voortaan ben je in 5 minuten aan de overkant.