Zoutelande

Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak als in Zoutelande; dit komt door de zuidelijke ligging; hier wordt het ook wel “De Zeeuwse Riviera” genoemd. Men is hier nooit meer dan 5 minuten verwijderd van het strand. En daar is het genieten: je kunt er zonnebaden, zwemmen, schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, surfen. De badmeesters houden een oogje in het zeil. Op de stranden, die elke dag worden schoongemaakt, bevinden zich douches.

De mooie natuur van het binnenland kan door de vele fiets- en wandelpaden verkend worden. Er zijn meerdere ondernemers in het dorp, die fietsen verhuren. Bovenop de duinen is een wandelpad, dat een sensationele blik biedt  op het binnenland aan de ene kant en op de uitgestrekte zee aan de andere kant. Hier zijn Hollands hoogste duintoppen, soms wel 50 meter hoog.

 

Vuurtoren Westkapelle

Stadhuis en haven Veere

OMGEVING

Middelburg -  hoofdstad van Zeeland met ruim 1000 monumenten, die u via een stadswandeling met een gids kunt bewonderen. Mini Mundo, “Miniatuur Walcheren”. Het park omvat veel bijzondere gebouwen van Walcheren, gebouwd op een schaal van 1 op 20. Ook is een rondvaart door de grachten van Middelburg aan te raden. 

Veere - vestingwerken en veel monumenten. Veere heeft een jachthaven en is schilderachtig gelegen aan het Veerse Meer: een prachtig natuurgebied met recreatieterreinen langs de oevers en op de eilandjes (b.v.de Haringvreter).

Domburg - de oudste der badplaatsen. Het centrum telt vele terrasjes en winkeltjes. Domburg grenst aan de Manteling, een natuur- en wandelgebied.

Vlissingen -  met zijn kilometerslange boulevard waar de grote zeeschepen vlak onder de kust voorbij varen; met een standbeeld van de Vlissingse zeeheld Michiel de Ruyter.

 

stadhuis middelburg

Standbeeld Michiel de Ruijter

Oude haven Middelburg

Bellamyplein met meerdere eet- en drinkgelegenheden. Daar is het Reptielenzoo Iguana gevestigd. Piratenpark & Zeeaquarium.

WaterLand Neeltje Jans - De educatieve attractie over Deltawerken, kust en zee. In Delta Expo is de expositie "Ramp 1953" en loopt u in het binnenste van de Stormvloedkering.

Kwadendamme – tropische vlindertuin Berkenhof.